Apple predstavio novi MacBook Air

Bez autora
Oct 22 2010

Iz kompanije Apple stiže novi, tanji i što je još važnije - jeftiniji MacBook Air i to u dve verzije sa ekranom od 13 inča i od 11,6 inča. Izvršni direktor kompanije Apple Stiv Džobs je u sedištu kompanije u Kupertinu, u Kaliforniji, predstavio novi MacBook Air. Superlagani novi MacBook Air od 13 inča košta 1.299, a verzija od 11,6 inča prodavaće se po ceni od 999 dolara. Obe verzije pokreće Intel Core 2 Duo procesor od 1.86GHz za veći model, a brži procesor od 2.13GHz na raspolaganju je kupcima koji dopalte 100 dolara. Tu je i Nvidia GeForce 320M grafička kartica, stereo zvučnici, kao i ugrađena FaceTime kamera. Jedno punjenje baterije omogućava sedam sati rada na „trinaestici” i do pet sati na „jedanaestici”, a u standbay modu baterija može da izdrži čitavih 30 dana. Oba modela imaju dva USB porta, po jedan sa svake strane, a „trineaestica” ima i ugrađen čitač SD kartica.

Apple predstavio novi MacBook AirIz kompanije Apple stiže novi, tanji i što je još važnije - jeftiniji MacBook Air i to u dve verzije sa ekranom od 13 inča i od 11,6 inča.

Izvršni direktor kompanije Apple Stiv Džobs je u sedištu kompanije u Kupertinu, u Kaliforniji, predstavio novi MacBook Air.

Superlagani novi MacBook Air od 13 inča košta 1.299, a verzija od 11,6 inča prodavaće se po ceni od 999 dolara.

Obe verzije pokreće Intel Core 2 Duo procesor od 1.86GHz za veći model, a brži procesor od 2.13GHz na raspolaganju je kupcima koji dopalte 100 dolara. Tu je i Nvidia GeForce 320M grafička kartica, stereo zvučnici, kao i ugrađena FaceTime kamera.

Jedno punjenje baterije omogućava sedam sati rada na „trinaestici” i do pet sati na „jedanaestici”, a u standbay modu baterija može da izdrži čitavih 30 dana.

Oba modela imaju dva USB porta, po jedan sa svake strane, a „trineaestica” ima i ugrađen čitač SD kartica.

Osim novog MacBook Aira iz kompanije Apple stiže i osveženi iLife paket, koji će kupci računara dobijati besplatno, kao i novi MacOS X 10.7 - Lion.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik